„Bucuriile Alinuței”Astăzi: Poșta Română

Să ferească buna entitate superioară căreia îi adresați laude și rugăminți sub formă de mătănii, mantre și mandale să aveți de-a face cu acest nemessis al zenului, răbdării și bunul simț. Nici celor mai antipatici dintre humanoizi, nici celor care mă înjură cel mai bogat fără să se repete nu le-aș putea dori să petreacă în existența lor pământeană clipe de vis din experiența cathartică de-a dreptul, aș putea spune, oferită de această insituție, nu-i așa, a statului de drept. O adunare de 25-30 de concetățeni reunită, parcă, întru celebrarea diversității de orice tip imaginabil formează o masă așteptândă mai mult sau mai puțin amorfă și își leagă speranțele recuperării timpului personal de apariția arbitrară a unei doamne Cerber căreia i se strecoară aproape subversiv hârtiuțele dreptunghiulare care îți dau sfântul drept de a aștepta.

După ce bucata de hârtie tip părăsește degetele tale și ai reușit prima victorie – augusta întâlnire fulgurantă cu silueta fantomatică a doamnei cu prezență ce pare a fi ubicuă – privirea ți se agață cu disperare crescândă odată cu elongarea nervozității de fiecare mișcare de du-te – vino a ușii de termopan. Oare când numele meu fii-va susurat de glasul moale și îngânat al doamnei noastre? Cine e următorul mângâiat de soartă ce pășește în olimpul poștal? Ca o familie de suricate surde capetele din telefoane se ridică energic la fiecare clănțănit dărăpănat al ușii cu cheder tocit. Și atunci când tu ești alesul se creează un fel de energie mistică: nu auzi ce spune doamna, dar te atrage fix pe tine, ca o sirenă te fură în mrejele-i și te conduce în parnasul mult râvnit al coletelor, plicurilor, recomandatelor și misivelor.

În tot acest timp fără de durată lumea își vede de tumbele ei în jurul soarelui, frunzele se îngălbenesc sub ochii noștri obosiți de speranță și zumzetul vocilor care par a articula cuvinte pe sub măștile care le apără sănătatea, demnitatea și sila se amestecă destul de cacofonic printre motoare ambalate, roți ce mușcă din gropi și un vânt incert de toamnă. 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: